ONJK 2012

As in de tiende ronde, die op dit moment gaande is, zie ik de kans om wat over het prachtige toernooi te schrijven. Want eerder was het zo druk, vanwege de prachtige partijen die de drie jeugdige schakers op de borden brachten.

Pieter Verhoef, Floris van Capelleveen en Alain van der Velden, allen lid van de ASV spelen mee in de d en de e groep. Pieter zit in deze ronde eindelijk weer aan de topborden. Dat verdient hij. Met machtig spel knoopt hij de ene na de andere tegenstander op. Hij is dwingend, begrijpt waar de stellingen over gaan en spreidt een uitstekende techniek tentoon. Van de drie partijen die hij verloor stond hij er twee straalgewonnen. Vooral het volledig correcte dame-offer tegen Max van Warmerdam was schitterend. Helaas rekende hij een niet voorzien variante niet door, waardoor hij de beste voortzetting miste. Met een dame tegen een toren en een paard maakte Max het uitstekend af.

Zowel Floris (e-groep) als Alain (d-groep) groeien prachtig in het toernooi. Op dit moment is Floris de nummer 1 van de plaatsingslijst een zware tijd aan het geven. Zijn tegenstander heet Mick van Randwijk. Voor de jonge Floris, die van de laatste 6 partijen er maar liefst 5 wist te winnen is het al fantastisch dat hij met de top meedraait!

Alain begon het toernooi wat moeizaam. Hij komt echter steeds beter in zijn spel. De verwachting is dat hij nog erg veel beter zal worden in de komende tijd. Zijn positionele combinatie tegen Esther .... Was van grote schoonheid.

Excuus voor de typefouten, deze ipad heeft soms kuren.
Later zeker meer!

Reacties:

Nog geen reacties.

Schrijf een reactie:

Naam of iets dergelijks:

Uw onverplichte emailadres:

Reactie:

Hoeveel is 6 maal 1?Schaken | Jeugdtoernooien