Meesterklasse C r1

Pieter, Alain, Bryan en Floris zijn het gelegenheidsteam van het meesterklasseteam C dat vandaag in Amersfoort begonnen is. In de eerste ronde, die net voorbij is, heeft het team zeer geflatteerd van de C1 van Leiderdorp gewonnen. Bryan was als eerste klaar. Hij liet het team in de steek door veel te snel spel en weinig concentratie. Zijn tegenstander Robin Scheukelaars het heel terecht geen enkel mededogen en slachtte onze derde bord speler genadeloos af. Prima van Robin, zeer slecht van Bryan. Daar was deze teamcaptain niet blij mee.

Als tweede was Alain klaar. Zijn tegenstander Sasha Shikman probeerde wat over de h-lijn, maar dat stelde allemaal niet veel voor. Ondertussen was Alain met goed spel een kwaliteit voorgekomen, die hij vast leek te houden. Helaas miste hij enkele belangrijke voortzettingen. Hij speelde net iets te snel. Jammer dat hij het niet af kon maken. Hij maakte uiteindelijk een grote fout en verloor zijn dame tegen een toren, om daarna netjes op tijd op te geven.

Floris kwam totaal gewonnen te staan tegen Joël van de Werf, maar vergat het af te maken. In plaats van de koningsgezind open te breken ging Floris met zijn zware stukken terug en gaf de zwartspeler ruimte om door te schaken. Deze had een trucje, waardoor Floris eerst een kwal en daarna de partij verloor. Erg jammer. Met iets langere concentratie was dit een zeker punt geweest!

Pieter en tegenstander Rolf Corstjens maakten er een bizarre pot van, waarbij het niveau van beide spelers beneden peil was. Pieter kwam zeer slecht uit de opening, waarna Rolf met wit enkele mindere zetten deed. Hierdoor kwam Pieter weer terug in de partij. Juist toen hij zijn stelling nog verder had kunnen verbeteren ging hij op een truc spelen. Natuurlijk zag zijn tegenstander alles en in plaats van dat Pieter een pion won, verloor hij er een. Maar ook toen waren er nog kansen genoeg om een goede stelling te krijgen. Pieter speelde futloos en verloor na een simpel stukoffer. Totaal onnodig.

Zoals gezegd, erg geflatteerd, deze uitslag, maar het spel van Asv vergelijkend met Leiderdorp hebben zij verdiend gewonnen.

Net gehoord dat we de tweede en laatste ronde een bye hebben. Dus terug naar Arnhem...

Reacties:

Nog geen reacties.

Schrijf een reactie:

Naam of iets dergelijks:

Uw onverplichte emailadres:

Reactie:

Hoeveel is 4 minus 1?Schaken | Jeugdtoernooien