Lekker Wegkomen

Vaak denk je na een partij dat je goed hebt gespeeld. Verdiend gewonnen. Natuurlijk, de tegenstander had wat druk, maar zolang je maar goede zetten blijft doen wint dat megapionnencentrum wel.

Vandaag kwam ik met zwart goed uit de opening. Als snel gelijk spel. Dat werd ook aangeboden, maar teamcappie wilde toch eigenlijk wel dat ik doorspeelde. Omdat ik genoeg kansen had dus doorgespeeld. Daarbij is het altijd goed om door te spelen als je na 12 zetten met zwart al equality hebt bereikt.

Toen kwam de grafzet gxf6.
Lekker pionnencentrumpje, dacht ik. Veel te veel zwaktes, zegt de computer. Txf6 had snel al het witte spel lam gelegd.

Vervolgens er in blijven hangen. Die 2000 spelers maken toch wel ergens een foutje. Net zoals ik. De fout kwam. Zijn blunder kostte hem een stuk. Daarna was het mat in 4.

Zijn idiote opmerking direct na de partij was er ook 1 om in te lijsten: "Met zoveel geluk kom je nog eens onder een trein."

Niet op gereageerd, maar ook geen zin meer om te analyseren. Hij gunt me nogal wat. Maar antwoorden speelde wel door m'n hoofd. "Nee, mafketel, JIJ maakt de laatste blunder!"

De computer vindt weer varianten die direct gewonnen waren voor wit. Gelukkig speelde mijn tegenstander veel te snel. Dus kon hij die betere zetten nooit vinden.

Dus als je allebei blundert, heeft degene die gewonnen heeft dan geluk gehad? Ik denk het niet. Hij die de laatste fout maakt verliest.

Tegen iedereen van 2200+ was ik kansloos opgerold. Maar het niveau is in de promotieklasse OSBO gewoon niet zo hoog. Jaja, ik speel er inderdaad ook.

Toch tijd om weer even te contempleren over het idee dat ik had bij gxf6, ipv Txf6. Leerzame fout. Zeker als je toch 'gewoon' wint.

Reacties:

Nog geen reacties.

Schrijf een reactie:

Naam of iets dergelijks:

Uw onverplichte emailadres:

Reactie:

Hoeveel is 4 maal 1?Schaken | Partijbesprekingen